Tuesday, February 10, 2009

Nizar teruskan tugas dari kediaman MB

IPOH: Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, yang enggan meletakkan jawatan sebagai menteri besar, hari ini dihalang daripada memasuki bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri di sini semasa beliau cuba "melapor diri untuk bekerja", pagi ini.

Mohammad Nizar, bersama-sama dengan bekas Exco kerajaan negeri dari Pakatan Rakyat, termasuk Datuk Ngeh Koo Ham dari DAP, tiba dengan beberapa buah kereta pada 11 pagi dan disambut oleh kira-kira 40 penyokong.

Bagaimanapun semasa mereka tiba di pintu masuk utama, polis menghalang mereka daripada masuk. Kemudiannya, Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Azisman Alias menasihatkan Mohammad Nizar dan kumpulannya supaya bersurai kerana kehadiran mereka akan menyebabkan kesesakan trafik.

Mohammad Nizar kemudian memberitahu pemberita yang beliau akan terus menjalankan tugasnya dari kediaman Menteri Besar yang beliau enggan kosongkan, walaupun Datuk Dr Zambry Abdul Kadir telah mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar yang baru pada Jumaat lalu. - Bernama

dipetik daripada Berita Harian Online, 10 Februari 2009

-------------------------------------------------------------------------------------------------

P/S : Kesian dengan si Nizar, masih berdegil juga nampaknya. Tidak mengapa, bagilah si Nizar duduk dekat rumah Menteri Besar sehingga akhir hayat beliau. Kalau tidak, di mana pula beliau nak mengadakan mesyuarat ala budak-budak nanti...hehehe

No comments: